1. nedeľa v adventnom období

LITURGICKÝ KALENDÁR

Štvrtok 07. 12. 2023 - Svätého Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi

Piatok 08. 12. 2023 - Nepoškvrnené počatie Preblahoslavenej Panny Márie

Nedeľa 10. 12. 2023 - 2. adventná nedeľa 

https://svatepismo.sk/liturgicke-citanie-na-den/2023-12-10


OZNAMY A POZVANIA

Dnes je zbierka na katolícku charitu

Ďakujeme Vám za finančnú pomoc na charitu, aby sme nezabudli na správny moment a vstúpili aj takouto pomocou do života ľudí, ktorí potrebujú našu pomoc. https://www.charita.sk/

Vianočné pohľadnice a magnetky

Ponúkame Vám od budúcej nedeľe vianočné pohľadnice (1 kus - 0,50 cent ) a magnetky (1 kus - 1euro) Vašou kúpou prispejete na pastoráciu detí v našej farnosti, začo Vám ďakujeme.

Spovedanie chorých pred vianocami

Prosíme v sakristii zapíšte záujemcov, ktorých máme navštíviť pred vianočnými sviatkami, aby sme im vyslúžili svätú spoveď a pomazanie chorých.  Prosím uveďte meno a priezvisko chorého, adresu bydliska, tel.  číslo. O čase návštevy chorých Vás budeme potom informovať individuálne.  

Veľká farská detská omša

Počas mesačnej farskej detskej svätej omše sa koná aj katechéza všetkých detí, ktoré sa pripravujú budúci rok v našej farnosti k prvému svätému prijímaniu. Preto táto pravidelná mesačná svätá omša vo farskom kostole a vyučovacie hodiny náboženskej výchovy sú podmienkou, aby Vaše deti mohli pristúpiť k prvému svätému prijímaniu. Ďalšia bude nedeľu 10. 12. 2023 o 10:00 hod.

Ponúkame Vám a Vašim deťom každú druhú sobotu v mesiaci od 17:30 do 18:00 hod modlitbu k dieťaťu Ježiš. Zvlášť pozývame prvoprijímajúce deti a tie ktoré sa začínajú pripravovať k prijatiu eucharistie.  Najbližšie toto stretnutie bude budúcu sobotu fo farskom kostole  09. 12. 2023 o 17:30 hod.

Adorácia za rodiny a pokoj a mier vo svete 

Bratia františkáni Vás pozývajú na adoráciu za rodiny a pokoj vo svete v piatok 8.12.2023 o 19.15h. Po adorácii bude príhovorná modlitba, spojená s

požehnaním olejom od sv. Šarbela. Všetci ste pozvaní.

Prednáška o Panne Márii Gvadalupskej a jej Mexickom zázraku

Bratia františkáni Vás pozývajú na prednášku o Panne Márii Gvadalupskej a jej Mexickom zázraku, ktorá sa uskutoční v utorok 12.decembra 2023 po večernej sv. omši v serafínskej útulni.

Rorátne sväté omše

Počas všedných dní adventného obdobia od 4. 12. 2023 do 16. 12. 2022 budú bývať o 6.00 hod. v našom farskom kostole rorátne sväté omše.

PO - UT - ST    v maďarskom jazyku             

ŠT - PI - SO     v slovenskom jazyku

 Roráty, sú votívne sväté omše ku cti Panny Márie, začínajú vždy pred svitaním, aby nám pripomenuli, že aj pred narodením Ježiša Krista ľudstvo „kráčalo vo tmách“ (Iz 9,1). Tma v kostole pripomína svet, ktorý je v tme, a naopak, ožiarený oltár symbolizuje Krista, ktorý prichádza ako pravé svetlo sveta. Panna Mária hrá v tejto symbolike tiež významnú rolu. Práve cez ňu, Ježišovu Matku, môžeme omnoho hlbšie precítiť vtelenie a narodenie Božieho Syna.