15 nedeľa v cezročnom období

LITURGICKÝ KALENDÁR


Liturgické čítanie na dnešnú 15 nedeľu v cezročnom období : https://svatepismo.sk/liturgicke-citanie-na-den/2023-07-16

17. júl 2023      Sv. Andreja-Svorada a Benedikta, pustovníkov  hlavných patrónov diecézy (SV)

22. júl  2023    Svätej Márie Magdalény, sviatok (SV)

23. júl 2023      16. nedeľa v Cezročnom období





OZNAMY  


V sobotu 22. júla 2023 o 15:00 hod. sa v Bratislave na Jakubovom námestí uskutoční celonárodný pochod „Hrdí na rodinu“. Ide už o 11. ročník pochodu ľudí v červených tričkách, ktorí chcú verejne a radostne ukázať, že rodina je úžasná a výnimočná, lebo deti sú naša budúcnosť. Na toto podujatie pozývame všetkých, celé rodiny s deťmi aj jednotlivcov, aby sa naplnilo heslo pochodu „Manželstvo chráni deti“. Plagát k podujatiu nájdete na výveske. Bližšie informácie sú na stránke hrdinarodinu.sk.


Farnosť Skalka pri Trenčíne srdečne pozýva na hlavnú púť k sv. Andrejovi- Svoradovi a sv. Beňadikovi, ktorá sa uskutoční od 17. júla do 23. júla 2023 v diecéznej svätyni na Malej Skalke a v Kláštore na Veľkej Skalke. V nedeľu, 23. júla slávnostnú sv. omšu celebruje J. Exc. Mons. Peter Beňo, nitriansky pomocný biskup a v kázni sa pútnikom prihovorí Norbert Mihályi Jeromos, prior Benediktínskeho opátstva v Tihanyi.

 

Rád Menších bratov františkánov v Nových Zámkoch srdečne pozýva veriacich na Slávnosť Porciunkuly v dňoch 1.-2. augusta 2023. Slávnostná sv. omša v slovenskom jazyku bude vo františkánskom kostole 1. augusta, utorok o 17:00 hod., 2. augusta, v stredu o 6:45 hod. A tiež o 17:00 hod. Program slávnosti sa nachádza na výveske kostola.


Dňa 12. augusta 2023 sa uskutoční medzinárodný pútnický deň s názvom "Na spoločnej ceste". Z tejto príležitosti je plánovaná pešia púť v úseku Dvory nad Žitavou - Studnička pri Pozbe. Duchovný sprievodca a hlavný celebrant sv. omše na Studničke pri Pozbe bude Mons. Zoltán Ďurčo, farár, biskupský vikár. Ďalšie informácie o púti si môžete prečítať na nástenke pri vchode do kostola.


Misionári Verbisti a Farnosť Nitra - Kalvária srdečne pozývajú veriacich na výročnú ďakovnú púť k Matke Božej na Nitriansku Kalváriu v dňoch 12. a 13. augusta 2023. V sobotu, 12. augusta o 19:00 hod. sv. omšu celebruje J. Exc. Mons. Peter Beňo, nitriansky pomocný biskup a v nedeľu, 13. augusta o 10:00 hod. Slávnostnú sv. omšu celebruje J. Exc. Mons. Viliam Judák, nitriansky diecézny biskup. Bližšie informácie nájdete na plagáte na výveske kostola. 


Katolícka cirkev bude v nedeľu 23. júla 2023 sláviť už po tretí raz Svetový deň starých rodičov a seniorov. Pápež František vybral preň ako ústrednú tému verš z Lukášovho evanjelia: „Jeho milosrdenstvo trvá z pokolenia na pokolenie" (Lk 1, 50). Biskupi Slovenska pozývajú k zapojeniu sa do jeho slávenia.