16. nedeľa v cezročnom období

LITURGICKÝ KALENDÁR


Liturgické čítanie na dnešnú 16. nedeľu v cezročnom období :https://svatepismo.sk/liturgicke-citanie-na-den/2023-07-23

24 júl 2023      Svätého Šarbela Machlúfa, kňaza (SP)

25. júl  2023    Svätého Jakuba, apoštola (SV)

29. júl 2023      Svätých Marty, Márie a Lazára (SP)

23. júl 2023      17. nedeľa v Cezročnom období


Oznamy a pozvania

Katolícka cirkev dnes už po tretí raz slávi Svetový deň starých rodičov a seniorov. Pápež František vybral preň ako ústrednú tému verš z Lukášovho evanjelia: „Jeho milosrdenstvo trvá z pokolenia na pokolenie"  (Lk 1, 50). Vyjadrime našu úctu voči starým rodičom a seniorom, buďme voči nim  pozorní, ohľaduplní, a zahŕňajme ich aj do našich modlitieb.

Rád  Menších bratov františkánov v Nových Zámkoch srdečne pozýva veriacich na Slávnosť Porciunkuly v dňoch 1.-2. augusta 2023 nasledovným programom: 


1. Augusta (utorok)


14:00 hod. - spovedanie,
17:00 hod. - slávnostná sv. omša,
20:15 hod. - krížová cesta na Kalvárii,
21:30 hod. - adorácia.
   

2. Augusta (streda)


06:45 hod. - sv. omša,
17:00 hod. - sv. omša.
             

Prosíme osoby, ktoré majú v starostlivosti údržbu jednotlivých zastavení krížovej cesty, aby v priebehu budúceho týždňa pripravili štácie krížovej cesty na slávnosť Porciunkuly. Pán Boh zaplať za obetavú službu!

Pietna spomienka za pána kantora Antona Kádeka organizovaná pre členov slovenského a maďarského farského spevokolu bude v zmenenom termíne. O presnom čase konania spomienky budú členovia zboru informovaní.

Bratia františkáni prosia  o podpísanie petície pre vybudovanie bezbariérovej a dvojjazyčnej (slovensko-maďarskej) Kalvárie pri našom františkánskom kláštore, pre účely naplnenia duchovných potrieb členov našej komunity a zdravotne znevýhodnených ľudí v našej farnosti. Petíciu môžete podpísať pri východe z kostola. Ďakujeme za budovanie Božieho Kráľovstva v našom meste.