Celonárodná púť k sv. Cyrilovi a Metodovi v Nitre

Pozývame Vás na tradičnú celonárodnú púť k sv. Cyrilovi a Metodovi  a slávnostnú pontifikálnu sv. omšu pri tejto príležitosti, ktorá sa bude konať dňa 5. júla 2023 o 10,00 hod. na Svätoplukovom námestí v Nitre. Hlavným celebrantom liturgickej slávnosti  bude Mons. Larry James Kulick, biskup diecézy Greensburg v štáte Pensylvánia v USA spolu s biskupmi zo Slovenska. 

Pred liturgickou slávnosťou bude možné pristúpiť aj ku sviatosti zmierenia. V závere slávnosti bude otvorený Rok kresťanskej kultúry na Slovensku 2023-2024.

Po skončení liturgickej slávnosti sa v sídle Nitrianskeho biskupstva na Nitrianskom hrade uskutoční tradičný deň otvorených dverí, v rámci ktorého bude možno okrem návštevy areálu hradu, Katedrály – Bazilijky sv. Emeráma a expozícií Diecézneho múzea absolvovať aj mimoriadnu prehliadku priestorov Biskupského paláca v čase od 13,00 do 15,00 hod., ktorá je možná len raz v roku. Podujatie je organizované v rámci Cyrilo-metodských slávností Nitra milá Nitra 2023 aj v spolupráci a s podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja, Mesta Nitra a Biskupstva Nitra. Všetci sú srdečne vítaní!

Plagát.jpg