Modlitba k Jezuliatku

Ponúkame rodičom, starým rodičom a všetkým deťom v sobotu 10.9.2023 od 17:30 do 18:00 hod (každú druhú sobotu v mesiaci)  modlitbu k dieťaťu Ježiš

Zvlášť pozývame prvoprijímajúce deti a tie ktoré sa začínajú pripravovať k prijatiu eucharistie. Keď pápež Benedikt XVI. navštívil Prahu pripomenul potrebu modlitby za dar jednoty a svornosti v našich rodinách. Preto aj my chceme prosiť Božské dieťa Ježiša za rodiny, ktoré sú v ťažkých situáciách skúšané chorobou a bolesťou, ktoré prežívajú krízu, rozvrat, alebo sú tríznené nesvornosťou či neverou.  Z milodarov Vás veriacich sme pre našu farnosť zakúpili v Prahe sochu  Jezuliatka za čo Vám so srdca ďakujeme. Ak by niekto z Vás chcel ešte finančne prispieť na ušitie jeho šiat a zakúpenie kráľovskej koruny môžete sa zastaviť v sakristii. 

https://www.zachej.sk/produkt/36455/prazske-jezuliatko/

KORUNKA K DIEŤAŤU JEŽIŠ

Sám Ježiš naučil modliť sa tento malý ruženec sr. Markétu od Najsvätejšej Sviatosti, bosú karmelitánku z Francúzska (+ 26. mája 1648 v Karmeli v Beaune). Prosil ju, aby sa táto modlitba stala známou medzi veriacimi a sľúbil zvláštne milosti tým, ktorí si touto modlitbou budú uctievať tajomstvo Božieho detstva.

Pieseň JKS 96

  1. Vítame ťa, sväté Dieťa, nebeský náš Pane, - ktorý si sa nám narodil - v Betleheme na slame. - V chudobe si prišiel k nám- spasiť duše naše, - brány nebies otvárať - dušiam našim k spáse.
  1. Pred tebou, ó Ježiško môj, - na kolená padám, - na dar skromný srdce svoje - do tvojich rúk skladám. - Spievame ti radostne, - bo si radosť sama, - vítame ťa s anjelmi, - teba nebies sláva.

ÚVOD

MODLITBA

Pane Ježišu, máme Ťa pred očami ako Dieťa a veríme, že si Boží Syn,ktorý sa stal človekom skrze Ducha Svätého v lone Panny Márie. Podobne ako v Betleheme, aj my, spolu s Máriou a Jozefom, anjelmi a pastiermi, sa Ti klaniame a predkladáme ti všetky naše úmysly a modlitby za celý tento mesiac. ( tu možno pridať aj konkrétny úmysel ) Vyznávame, že si náš jediný Spasiteľ. Stal si sa chudobným, aby sme zbohatli z Tvojej chudoby; daj, nech nikdy nezabúdame na chudobných a na tých, ktorí trpia. Ochraňuj naše rodiny, žehnaj všetkým deťom celého sveta a daj, nech nám vždy vládne láska, ktorú si priniesol, aby robila náš život šťastnejším. Dopraj všetkým ľuďom, Ježišu, aby porozumeli posolstvu Božieho narodenia, aby pochopili, že si prišiel darovať celej ľudskej rodine svetlo, radosť a pokoj. Lebo ty si Boh a žiješ a kraľuješ s Bohom Otcom, v jednote s Duchom Svätým, po všetky veky vekov. Amen.

V mene Otca, i Syna, i Ducha Svätého. Amen.

Božské dieťa Ježiš, klaniam sa tvojmu krížu a prijímam všetko, čo mi chceš darovať.

Nasleduje 3x  zvolanie Slovo sa telom stalo a ľud odpovie:  “a prebývalo medzi nami” a potom Otče náš ...

Slovo sa telom stalo - a prebývalo medzi nami

Otče náš ….

1.   Vtelenie Božieho Syna

Zdravas Mária milosti plná ...

R: Slovo sa telom stalo - a prebývalo medzi nami


2.  Život v lone Panny Márie - Navštívenie

3.  Očakávanie Ježišovho narodenia 

4.  Narodenie Ježiša v Betleheme

5.  Dieťa dostáva meno - Ježiš

6.  Klaňanie pastierov a mudrcov

7.  Obetovanie v chráme

8.  Útek do Egypta

9.  Pobyt v Egypte

10. Návrat do Nazareta

11. Skrytý život v Nazarete

12. Dvanásťročný Ježiš v chráme

  Sláva  Otcu i Synu i Duchu Svätému …

Modlitba

Všemohúci večný Bože, Pán neba a zeme, ktorý sa zjavuješ jednoduchým ľuďom, prosíme Ťa, daj aby sme s úctou nasledovali Tvojho Syna a tak mohli šťastne vojsť do nebeského kráľovstva. Skrze Krista, nášho Pána. Amen 

Nasleduje požehnanie:

Dieťa Ježiš, požehnaj nás a vypočuj nás:  V mene Otca, + i Syna, i Ducha Svätého. Amen.

Pieseň JKS 115

  1. Ježišu, Ježišu, - nad slnko jasnejší,- nad mesiac si krajší, - nad perly vzácnejší, - Ježišu môj! - Meno to presväté, - nech je zvelebené, - nábožne uctené, - Ježišu môj!
  2. Ježišu, Ježišu, - skrz Ducha Svätého - daj svetla jasného, - osvieť nás každého, - Ježišu môj! - Silu nám daj a čnosť - premôcť vždy diabla zlosť - a ľudskú nestálosť, - Ježišu môj!
  3. Ježišu, Ježišu, - chráň nás pred chorobou, - navštív nás pomocou, - stoj pri nás dňom nocou, - Ježišu môj! - Priveď nás k pokániu, - ku hriechov vyznaniu, - a k tvojmu poznaniu, - Ježišu môj!
  4. Ježišu, Ježišu, - po tejto časnosti , - veď nás do večnosti, - anjelskej radosti, Ježišu môj! - Nech ťa tam s tvojimi - chválime anjelmi, - s všetkými svätými, - Ježišu môj!